Vitathatatlan, hogy a C-vitaminnak számtalan jótékony hatása van a szervezetünkre. De jó, ha bőrünkre is használunk C-vitamint? A válasz egyértelműen: IGEN!

A C-vitamin egy vízben oldódó antioxidáns, amely a bőrápolás területén minden formájában képes felvenni a harcot a bőrkárosító szabad gyökökkel szemben. Vagyis azokkal a miniellenségekkel szemben, amelyek a bőröregedés jeleinek egyik legfőbb okozói.

A C-vitamin azonban még ennél is többet tud tenni! Hosszú távon képes a bőr természetes kollagéntermelését fokozni. A kollagén kívülről nem pótolható, vagyis hiába használunk kollagénes krémet, attól nem leszünk kevésbé ráncosak. A kollagén a krémekben hidratál, de ennél többet nem tesz. A C-vitamin azonban igen!

Másik jótékony hatása, hogy eredményesen lép fel a pigmentfoltok ellen. A C-vitamin ugyanis képes gátolni a pigmentek termelését szabályozó enzim, a Tyrosinase működését, vagyis ott hat, ahol a probléma gyökeredzik.

A már említett anitoxidáns-tulajdonság révén a C-vitamin támogatja az egészséges sejtműködést, és a főleg környezeti ártalmak, valamint UV-károk miatt megfakult, élettelen bőrt segít ismét üdébbé és ragyogóbbá tenni. És gyulladáscsökkentő hatásáról se feledkezzünk meg!

A CLINICCARE C-vitaminos 2 az 1-ben hidratáló gél használatával a bőr visszanyeri természetes fényét és ragyogását. Kézi és gépi arckezelésekhez, illetve otthoni ápolásra is ajánljuk.

További információ a C-vitaminos krémről >>>